Euronom

Om oss

Vi är ett anrikt Kalmarbaserat företag med Varumärken såsom: Euronom® sedan 1956 och vårt äldsta varumärke: Exonom® sedan 1939.

Huvuddelen av produkterna är Svensktillverkade men även kompletterade med komponenter och enheter i huvudsak från länder i Europa.
Euronom har länge legat i framkant inom produktutveckling, med energieffektiva, svensktillverkade produkter. Effektivitet inom många energislag såsom värmepumpar och systemtankar som uppmuntrar till att kombinera olika värmeslag (t.ex. sol, ved, pellets) för bästa möjliga uppvärmning är grundidén.

Redan 1977 utvecklade Euronom sin första luft/vattenvärmepump. Samma år startade Euronom även den första industriella tillverkningen av solfångare i Sverige, invigdes av Sveriges Statsminister Torbjörn Fälldin.
Kampanjerbjudande:

Hållbar värme

Satsningen fokuserar på hållbara värmeprodukter till privatmarknaden. Euronom har länge legat i framkant inom produktutveckling, med energieffektiva, svensktillverkade produkter. Effektivitet inom framförallt luft/vatten-värmepumpar och systemtankar som uppmuntrar till att kombinera olika värmeslag (t.ex. sol, ved, pellets) för bästa möjliga uppvärmning är grundidén. Hållbar miljö, hållbar värme och hållbara produkter går hand i hand. Värmepumparna är rostfria, vilket ger bästa skyddet mot väder och vind. Dessutom blir installationerna både snygga och diskreta – som ett litet silversmycke för villan. Euronoms värmepumpar är paketerade med upp till 14 års försäkring.